maanantai 24. toukokuuta 2010

Kuvakertomus Kuralan Kylämäen retkestä


Tällä kertaa pieni kuvapostaus viime torstaisesta Kuralan Kylämäen retkestä. Paikka on perheemme erityisessä suosiossa, sillä se sijaitsee kävelymatkan päässä kotoamme ja miljöö niin aikuisia kuin lapsiakin lumoava! Fillaroimme pikkutytön kanssa paikanpäälle ja nautiskelimme uskomattoman ihanasta kesäillasta eväitä syöden ja tarjontaa katsastaen. Tyttö kiipeili puissa, silitti lampaita ja vasikoita, keinui vanhan ajan keinussa, ihastui puuhevoseen ja puujalkoihin - ja minä tietysti kyttäsin kaikki vastaantulevat kukkapenkit ja torstaina paikalla olleen taimitorin. :-)

Ja ihastelun rinnalle hieman vakavuuttakin ja  tähän väliin päivän saarna:
Kuralan Kylämäen kohtalosta on käyty jo vuosikausia jos jonkinlaista jaahinkia. Milloin kohdetta ollaan  yksityistämässä ja milloin muuten vain iskemässä lappua luukulle. Kuitenkaan ei ole suurempaa kulttuuritekoa, kuin kulttuurimaiseman ja vanhojen miljöiden suojelu! Kun menneiden polvien kädenjälki näkyy arkisessa maisemassamme, kasvavat ihmiset kulttuuriperintöömme ja historiaamme kiinni täysin toisella tavalla kuin tapauksessa, jossa yksittäisiä esineitä kiikutetaan neljän seinän sisälle lasilaatikkoon ällisteltäväksi. Museotoimintaa mitenkään kuitenkaan sinällään väheksymättä.

Sillä:
"Pienikin tiedonjyvänen omasta rakkaasta kotiseudusta on enemmän kuin kokonainen kultamurikka turhuuden markkinoilta hankittua tyhjänpäiväistä viisautta."
(Siunattu hulluus)

Näkymää kylänraitilta."Tuhkalipeää"
TaimitoriKuka voisi vastustaa minua?


Vieläkö muistatte, miten näitä tehtiin? :-)

4 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Kiitos kuvista... mä olen niin katkera, tein 9h työpäivän sensijaan että oisin päässyt lepuuttamaan mieltä Kuralaan. :(

Ja joo ei oo Hirvensaloakaan tikutettu, ja ihan saletisti nyt ei tikutetakaan mitään kun vettä tulee kuin esterin perc:stä.

Turhauttavaa :(

Tiia kirjoitti...

Kävin tänään kyyläilemässä taas, tikut on nyt maassa.

Uskaltaako sinne mennä tekemään hommia kun ei sivuilla kuitenkaan lue mitään? Soitan varmaan huomenna, jollei oo aamusta mitään päivitetty...

Saila kirjoitti...

Voihan että! Nyt pitäisi päästä muokkaamaan maata. Toivon pikaista palstallepääsyä!
Tämä oli todella hieno postaus tärkeästä aiheesta. Miten voi olla, että tähän päivään saakka harvinaisen hyvin säilynyt historiallinen maatilamijöö voi olla uhattuna. Ei nyt eletä enää mitään 60-lukua, hei, päättäjät, hoi!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, Saila. Turkuhan on erinomainen esimerkki (kulttuuripää (sic!))kaupungista, jossa iso luuta on mielellään pyyhkäissyt, jos vain jossain näkyy liikaa vihreää ...

Tiia, onko oikeesti tikut? Nyt täytyy hypätä fillarin selkään ja lähteä tarkistamaan tilanne!

Partsipuutarhuri