perjantai 28. toukokuuta 2010

Palstapuuhastelua varisten valvonnassa

Tulin juuri palstalta. Tuuli tyyntyi illaksi ja aurinkokin paisteli, joten oli oikein mukava ilma työskennellä. Möyhin vielä lisää eilisiä penkkejä. Koska penkit ovat aika möykkyisiä ja niitä on savipaakkujen vuoksi hankala saada pinnasta tasaiseksi, vedin penkin keskelle melko syvän vaon, jonka täytin kasvuturpeella ja kylvin siemenet siihen. Saavatpa ainakin hivenen pehmeämmän lähdön.

Tänään multiin meni härkäpapua, kruunutilliä, kehäkukkaa, vihersipulia ja salaattia. Härkäpavun kylvin omaan penkkiinsä, sekä auringonkukkapenkin laidalle ja vihersipulin kylvin omaan penkkiinsä ja vihersipulin laidoille salaatin. Kehäkukkaa ripottelin sitten hieman joka penkkiin.

Peittelin kylvöpenkit kasvuharsolla. Harso suojannee viileiltä öiltä, mutta toivottavasti myös varisjengiltä, joka roikkui palstani yläpuolella sähkölinjoilla ja kyyläsi erittäin tarkkaavaisen näköisenä touhujani. Aina kun nousin pystyyn hakeakseni lisää työkaluja tms. palstan laidalta, nousivat varikset lentoon, ja huusivat "KRAAH" ja laskeutuivat taas asemiinsa.

Teki mieli jäädä vakoilemaan pusikkoon, mitä tapahtuu poistuttuani varisten näköpiiristä, mutta oli jo vähän kiire kotiin. Ovat kyllä sikäli ovelia lintuja, että jos oikein toimeen ryhtyvät, eivät ohuet harsot taida niitä pidätellä. Etenkin suuret härkäpavut maistuis varmaan variksellekin!

Huomenna on luvassa pidempi palstarupeama ja toivottavasti myös kuvia. Tänään kamera unohtui kotiin.

3 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Sä olet jo päässyt hyvin vauhtiin :) Mulla meni eilen ja tänään koirahommat palstailun ohi, eilen käytiin Paraisilla mätsäreissä ja tänään oonkin sitten toiminut kakkavahtina... No, huomenna on vapaapäivä ja palstalle suuntaa hän :)

Titta kirjoitti...

Ja minä justiin sotiin palstaisännälle että mitenkäs äestys, jätettäisiinkö tänä keväänä väliin mutta ei kun odotellaan poutaa... Hmm... Ehittäskö juhannukseksi vaikka?

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Jokos Titta on päässyt kylvöpuuhiin??