maanantai 3. toukokuuta 2010

Tilukset laajenevat ja muita kuulumisia

Minusta on tullut onnellinen puolikkaan viljelyspalstan omistaja (=vuokraaja)! Tulevaisuudessa siis postauksia sekä parvekkeelta että palstalta!

---

Tässä välissä on pieni tauko ja nyt jatkan.

Olen haikaillut palstaviljelyharrastuksen perään jo useamman kauden, mutta nyt lopulta tokeennuin toimeen kun luin lehdestä, että ovat menneet kuin kuumille kiville. Tässä meidän lähellä on kaksikin palstaviljelyaluetta: toinen alle kilometrin päässä ja toinen parin kilometrin päässä. Molempiin pääsee kätevästi pyörätietä pitkin. Valitsin palstan tuolta hieman kaukaisemmalta alueelta, koska siellä on myös vesipiste, joka takaa vedensaannin keskikesälläkin. Otin näin alkuun puolikkaan palstan, eli n. 50 neliötä. Varmasti riittää siinäkin kitkettävää ja kuokittavaa. Ja minulla kävi hyvä tuuri, sillä varausta tiedustellessani yksi puolikas palsta oli vielä jäljellä!

Palstan kevätkynnöt suorittaa kaupunki parin viikon sisällä ja sen jälkeen palstalle pääsee jo tositoimiin.

Vappu meni flunssaa sairastaessa. Lauantaina iski kuumetauti ja sen kourissa olen vieläkin. Taimet ovat asuneet parvekkeella ja edelleenkin hengissä kaikki. Yöksi olen suojannut harsolla ja viime yönä kun pakkasta luvattiin jopa -4 astetta, kävin vetämässä vielä pari fleece-huopaa kasvarin ympärille. Varmuuden vuoksi täysin vielä ämpärin kuumalla vedellä ja työnsin sen kasvarin alimmalle hyllylle. Kuumavesiämpäri pitkin kasvarin lämpötilan koko yön läpi +15 asteessa! Nyt olen tuulettanut ahkerasti liiallista kosteutta pois. Parvekkeella on taas todella lämmin kun aurinko paistaa täydeltä terältä.

Pitäisi ryhtyä miettimään palstan viljelyskasveja. Kaikkea en ehdi enää mitenkään kasvattamaan itse, joten täytynee ostaa taimia valmiinakin. Mutta hauskaa on siis luvassa kun pääsee taas taimi- ja siemenkaupoille.

Ja pitää ostaa myös lapio, kuokka, kunnollinen hara rikkoja varten, harsoa, työhanskoja jne ... Jos minulta tänä vuonna tiedustellaan äitienpäivälahjatoivomuksia niin eipä tarvitse montaa sekuntia vastausta miettiä!

5 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Kuulostaa tosi hyvältä! Onnea uudelle palstapuutarhurille!!!

Titta kirjoitti...

Onneksi olkoon täältäkin suunnalta! :) Itse kävin justiin eilen tyhjentämässä palstalla hoopee-lastissa olleen kompostorin -Sormia syyhyttäisi päästä levittelemään jo sitä sinne ja tänne perennapenkkeihin, mutta toisaalta siirto kehikkoon varmaan ilmasti sitä pikkusen ja ehkä vauhditti maatumista kasassa. :P

Tiia kirjoitti...

Hiphei, ihan vahingossa löytyi "kohtalotoveri" ja vielä samoilta nurkilta!
Juur maksoin palstavuokran Hirvensalosta, saas nähä miten se tästä sitten luonnistuu. Onhan isillä ja äitillä vieläkin perunamaa, mutta mun viljelykokemukset rajoittuu lähinnä rikkaruohojen pakkokitkemiseen viikkorahan menetyksen uhalla...

Pienen blogintyngänkin pistin pystyyn, lähinnä päiväkirjatyyppiseksi itselle, mutta mielelläni kyllä vaihtelen fiiliksiä!

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Kiitoksia kaikille! :-) En malttaisi enää millään pysyä poissa lapion varresta, mutta kun ihan vielä ei ole mitään lapioitavaakaan. Kaupunki muokkaa maat vasta lähiviikkojen aikana.

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Tiia :-) mun palsta on Varissuolla. Asutaan tässä Jaaninojan varressa ja lähempänä olisi myös ollut palstoja, mutta vedensaanti Jaaninojasta on vähän epävarmaa varsinkin keskikesällä. Varissuolla on palstoilla kaivo, joten valitsin sen siksi.

Kävinkin jo vierailemassa blogissasi!